Tandvård Malmö​

Om du är i behov av tandvård i Malmö är du varmt välkommen att kontakta vårt team av erfarna och professionella tandläkare och kirurger. Att ta hand om sina tänder är a och o för den som vill känna sig frisk och fräsch. En sund och hälsosam mun ger en gladare tillvaro och tänderna är ett av våra viktigaste verktyg.

Vi erbjuder de flesta typer av tandvård, från implantatbehandlingar till tandblekning med väl beprövade metoder som rekommenderas av Socialstyrelsen. Vårt mål är att erbjuda en högkvalitativ tandvård där patienten står i fokus.

Boka tid nu

Ring eller skriv till oss

Tandvård​

​Vi utför nästan all förekommande tandvård, hela implantatbehandlingar ned implantatoperation av erfaren specialist- tandkirurg. Snarkskenor, bettskenor. Barn, vuxna, Tandblekning med det mest beprövade och av Socialstyrelsen rekommenderade- skenor för blekgel.

Behandlingar

Tandimplantat

Tandkirurgi

Rotfyllning

Tandblekning

Tandlossning

Tandbro

Akut tandvård

Tandblekning

För dig som önskar ett strålande vitt leende erbjuder vi tandblekning hos professionell tandläkare med stor erfarenhet av estetisk tandvård. I takt med att vi åldras förändras färgen på våra tänder. Kost och hälsa är också viktiga faktorer. Vi använder skonsamma tandblekningsmetoder med speciellt framtagna blekskenor som är anpassade efter ditt bett. Ett av Socialstyrelsen rekommenderat blekgel appliceras för att åstadkomma ett jämnt och naturligt resultat. Slutmålet är att du som patient ska bli fullt nöjd. Med vår expertis kan vi hjälpa dig få tillbaka ett strålande vackert leende.

Tandkronor och broar

Du som är i behov av en tandkrona eller bro kan kontakta oss på Tandlaget i Malmö för rådgivning och undersökning. Vi är måna om att ta fram de bästa tandersättningarna för just din mun. En tandkrona eller bro består av konstgjorda porslinständer som fästs i käken där tänder förlorats eller måste tas bort pga sjukdom/skada. Det är en utmärkt behandling för patienter som drabbats av tandlossning eller råkat ut för en olycka med sina tänder. En tandkrona fungerar som en riktig tand och ger patienten en avsevärd förbättring av käken rent utseendemässigt.

Rotfyllning

En rotfyllning utförs vid infektion i tandpulpan som förorsakats av bakterier. Tandens inre vävnad tas bort och rotkanalen fylls med ett speciellt rotfyllningsmaterial. Våra erfarna tandläkare utför rotfyllningar direkt på vår klinik i samverkan med dig som patient. ​I vissa fall kan det krävas att behandlingen delas upp i 2-3 besök för att säkerställa att bakterierna är helt borta. Vanligtvis brukar det gå några veckor mellan varje behandling.

Tandkirurgi

Är du i behov av tandkirurgi på grund av besvärande visdomständer eller trasiga tänder som behöver tas bort och ersättas med tandimplantat? Kontakta oss så gör våra tandläkare en bedömning av vad som behöver utföras. Våra samarbetspartners är professionella tandkirurger i Malmö. Om det föreligger ett behov av omfattande operation hjälper vi dig vidare till rätt specialist.

Tandlossning

Tandlossning (parodontit) uppkommer när bakterier bildas i tandköttets kant, vilket i sin tur leder till en inflammation. För dig som drabbats av problem med tandlossning kan vi erbjuda olika behandlingsalternativ som ser till dina unika behov, såväl akuta som mindre akuta. Det är viktigt att ta tag i problemet innan tanden lossnar från sitt fäste eller inflammationen sprids till andra delar av munnen. På vår klinik kan du få omgående behandling av professionella tandläkare.

Tandimplantat

Du som är i behov av tandimplantat är varmt välkommen att kontakta vårt tandläkarteam för att boka tid för en konsultation eller få närmare information. Har du ett friskt käkben finns det generellt sett inget som hindrar dig från att operera in ett tandimplantat. Vi samarbetar med erfarna tandkirurger som är specialister på att återskapa tänder som skadats eller förlorats.

Akut Tandvård

Vårt mål är att hjälpa alla som har akuta problem med tänderna. Har du drabbats av värk i en tand eller råkat bita sönder en lagning eller krona är du välkommen att kontakta oss för att få hjälp med dina akuta besvär.