Tandblekning Malmö​

Missfärgningar på tänderna är något de flesta av oss drabbas av förr eller senare. Med en snabb och enkel behandling kan du få ett glänsande vitt leende samma dag. Vi erbjuder behandling med skonsamma tandblekningsmetoder som anpassas efter dina individuella behov.

Varför blir tänderna gula?

Att tänderna förlorat sin naturliga färg kan ha många orsaker. Både kost och hälsa påverkar utseendet på våra tänder. Mat med starka färgpigment, som t.ex. rödvin, bär, kaffe och te, kan lämna fläckar som ofta försvinner i samband med att vi borstar tänderna. Missfärgningarna kan dock bli permanenta och blekning av tänderna kan då vara ett alternativ för de som vill ha ljusare tänder.

Med åldern börjar tänderna också att mörkna. Detta är en naturlig process som påverkas av kost, genetik och din allmänna munhälsa. Tobak bildar gulbruna fläckar Även sjukdomar och mediciner kan missfärga tänderna.

Tandblekning med skonsamma metoder

Friska tänder är en förutsättning för att uppnå ett bra resultat. Därför rekommenderar vi alla patienter som vill bleka tänderna att boka tid. På så vis kan vi säkerställa en trygg och effektiv behandling.

Klinisk tandblekning görs med speciella blekskenor som tillverkas individuellt för varje patient. På kliniken använder vi ett av Socialstyrelsen rekommenderat blekgel som är skonsamt för tänderna och inte skadar emaljen.
Antalet behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat kan variera. För oss är det viktigt att du som patient blir fullt nöjd och med vår erfarenhet kan vi guida dig.

Ta hand om dina tänder

En god munhygien gör mycket för att hålla dina tänder friska och glänsande vita. Borsta varje dag, morgon och kväll. Använd tandtråd för att rengöra mellan tänderna och gå på regelbundna besök hos tandhygienisten. Med en frisk och fräsch munhåla kan din kliniska tandblekning hålla i upp till 2 år.

Boka tid för tandblekning på kliniken

För dig som drömmer om ett glänsande vitt leende erbjuder vi tandblekning hos professionell tandläkare med mångårig erfarenhet av estetisk tandvård. Vi använder skonsamma tandblekningsmetoder med speciellt framtagna blekskenor för att åstadkomma ett jämnt och naturligt resultat.

Varmt välkommen att boka tid på kliniken. Tidsbokning kan göras på telefonnummer 040 23 76 44. Vi finns på Kalendegatan 20, i hjärtat av Malmö. Välkommen in!