Tandlossning Malmö

På vår klinik i Malmö kan du som har problem med tandlossning komma in och omgående få inflammationen behandlad av våra erfarna tandläkare. Det är viktigt att man tar tag i problemet innan inflammationen hinner sprida sig då tanden i värsta fall kan lossna från sitt fäste. Bekymmer med tandlossning kan med fördel behandlas hos oss på Tandlaget i Malmö som alltid ser till dina unika behov, såväl akuta som mindre akuta.

Tandlossning uppkommer när bakterier bildas i tandköttets kant vilket i sin tur leder till en inflammation. Själva fickan som förenar tanden med tandköttet blir långsamt djupare och tillslut är det omöjligt att borsta bort bakterierna med den vanliga tandborsten.

Att tänka på

För att undvika tandlossning i högsta grad bör man vara väldigt noggrann med rengöringen av sina tänder. Tandborstning och tandtråd är a och o för att hålla tänderna och tandköttet rent från bakterier. Rökning är också en stor bov när det gäller tandlossning, eller parodontit som själva inflammationen kallas. Märker du att det kommer blod när du borstar tänderna bör du kontakta oss i Malmö för en undersökning och eventuell rengöring för att undvika att inflammationen sprider sig. Hos oss på Tandlaget i Malmö kan du alltid känna dig i trygga händer.