Tandbro​

Du som är i behov av en tandbro kan kontakta oss på Tandlaget i Malmö för rådgivning och undersökning. Vårt team består av erfarna tandläkare och kirurger som tar fram de bästa tandersättningarna för just din mun. En ”tandbro” eller ”brygga” är en konstgjord tandrad som sätts in i käken för att ersätta förlorade tänder.

När väljer man en tandbro?

En konstgjord tandbro/brygga ersätter flera tänder som förlorats till följd av skada eller sjukdom. Bron fästs direkt på tänderna som sitter i anslutning till luckan. Har du exempelvis råkat ut för en olycka med dina tänder tar vi fram en lösning som passar dina behov allra bäst.

Tandbroar fungerar bäst när det fortfarande finns skapligt med tänder kvar som kan ge stöd och fäste åt konstruktionen. Det är också bra om själva luckan där det saknas tänder inte är alltför stor. Rent utseendemässigt kan en tandbro åstadkomma en avsevärd förbättring av käken.

Det finns olika varianter av en tandbro. Gemensamt för alla är att de består av flera konstgjorda tänder som tillverkats av porslin eller keramik. Beroende på hur det ser ut i patientens mun kan vi välja att återskapa tänderna med en traditionell bro eller en friändsbro om det bara finns stödtänder på ena sidan om den lucka där bron ska sättas in.

Vid större luckor kan det bli aktuellt med en hybridbro – en kombination mellan en traditionell tandbro och ett implantat.

Hos oss är du varmt välkommen att rådfråga våra tandläkare för att se vad som passar dig bäst.

Bro eller implantat?

Vid större tandluckor är implantat ofta en bättre lösning då stabiliteten hos en brygga inte är 100 % garanterad.

Ett implantat består av titanskruvar som opereras direkt in i käken varvid man fäster en tandkrona ovanpå skruven.

Det kan behövas 5-6 skruvar för att ersätta en hel tandrad. 

Implantat är en bra lösning om det inte finns friska tänder i munnen som kan ge stöd åt en bro.

Däremot så är det avsevärt billigare att ersätta tänder med bro.

Vi hjälper dig att få tillbaka ditt leende

Funderar du på att ersätta skadade eller förlorade tänder?

Välkommen att boka tid på kliniken för en undersökning. Vi kontrollerar så att dina tänder är friska och tar fram en lösning utifrån dina specifika behov.

Boka tid online eller ring direkt till kliniken på telefonnummer 040 23 76 44.

Expeditionen har öppet måndag till fredag, 07:30 – 18:00. Vi finns på Kalendegatan 20, strax intill Kungsparken.

Varmt välkommen till oss på Tandlaget i Malmö!