3 januari, 2023

Tandblekning

Hos oss kan du boka tid för tandblekning. På Tandlaget arbetar tandläkare och tandhygienister med bred erfarenhet av estetisk tandvård. Vi är lyhörda för dina behov och strävar efter att åstadkomma resultat som motsvarar dina förväntningar.

Då kan du behöva bleka tänderna

Fläckar och missfärgningar på tänderna är väldigt vanligt. Förr eller senare börjar tänderna gulna från mat, rökning, dålig munhygien eller mediciner. Kaffe, te, rödvin och bär innehåller alla starka färgpigment som kan missfärga dina tänder. Fläckar från mat brukar försvinna i samband med tandborstning, men i takt med att vi åldras så blir också tandemaljen skörare. Det gör det lättare för färgpigmenten att tränga djupare in i tanden och bilda permanenta fläckar.

När emaljen blir tunnare blir också tänderna naturligt mörkare. Rökning och tobak kan dessutom bilda gulbruna fläckar som förstärker den redan mörka nyansen på tänderna. Dessa fläckar går inte att borsta bort, oavsett hur länge eller ofta du borstar. Det går däremot att få tillbaka ett glänsande vitt leende med tandblekning.

Hur går det till att bleka tänderna?

Vi använder individanpassade blekningsskenor för själva blekningen. Skenorna fylls med blekmedel och fästs därefter över tänderna. Blekningen utförs hemma under ca 1 vecka beroende på hur mycket man vill bleka tänderna.

Detta diskuteras med tandläkaren innan man startar behandlingen. På kliniken använder vi ett av Socialstyrelsen rekommenderat blekgel som är skonsamt mot tänderna utan att fräta på emaljen.

Finns det risker med att bleka tänderna?

Det är vanligt att man känner ilningar i tänderna direkt efter behandlingen. Ilningarna försvinnernär blekningen är klar.

Tandblekning Malmö

Letar du efter ett tryggt ställe att bleka tänderna på är du varmt välkommen till vår tandklinik på Kalendegatan 20 i Malmö. Vi utför tandblekning med skonsamma metoder som inte sliter på dina tänder eller skadar emaljen.

Innan behandlingen påbörjas är det viktigt för oss att gå igenom din munhygien. Friska tänder är en förutsättning för att åstadkomma ett bra resultat. Därför rekommenderar vi alla patienter som vill bleka tänderna att boka tid.

Ring till oss direkt på telefonnummer 040-23 76 44 eller boka tid online. Varmt välkommen till en privat familjeklinik som erbjuder kvalitetstandvård för alla!